26.08.2011

LECTIE DE MUZICA SI DARUIRE !!!

Nu prea imi place sa comentez ce se intampla prin festivaluri si concursuri dar aseara am avut ocazia minunata de-a face diferenta dintre muzica buna, valoarea interpretilor, placerea si daruirea pe scena in fata publicului.

Cum se stie Festivalul Mamaia este etalonul competitiilor de gen. Atunci nu poti aparea la un eveniment ce se vrea de tinuta, in bermude, cand pe scena 40 de instrumentisti - profesionisti apar in costume de gala. Unde este maestrul Octavian Ursulescu? Cat despre prezentare.....glume de santier si fashion, in rest nimic.

S-a intamplat totusi ceva aseara. Am asistat la o lectie de muzica, rafinament interpretativ, tinuta si daruire pentru meseria pe care o fac si pentru Maria Sa Publicul. Profesori au fost - Monica Anghel, Gabi Cotabita, Lucia Dumitrescu, Aurelian Temisan, Marcel Pavel, Adrian Enache si Nico. Artisti care nu au plecat cu autoturisme cand au castigat festivalul de la Mamaia. Valori care au pus mai presus de toate muzica si publicul. Va multumim ca existati !!! Si rusine noua ca ne amintim de voi numai in momente triste. Cat despre momentul artistic - MAGISTRAL !!!

Despre concurs - au pustii acum o vorba - "VARZA" - oare interpretarile si creatiile se ridica la valoarea unui autoturism??? De la castigarea trofeului de anul trecut, pana ieri s-a mai auzit ceva de cariera muzicala a castigatoarei ???

Mai stie cineva cu ce piesa a obtinut trofeul? Cu siguranta.....NU !

Dar cu aceiasi siguranta ne aducem aminte de "Vorbeste marea" a lui Catalin Crisan - locul I. la Mamaia un 1987, de "Da, Doamne cantec" al Laurei Stoica - trofeul Mamaia 1990, sau "Ma intreb ce sa fac" al Loredanei Groza - trofeu 1986 si inchei cu cativa castigatori ai Festivalului de la Mamaia - Adrian Dminescu, Corina Chiriac, Adrian Romcescu, Gabriel Cotabita, Mirabela Dauer, Dan Spataru si lista poate continua.

La final un sfat - inainte de a avea pretentii la premii mari in banii , cum spunea Tavi Ursulescu - "Au ajuns festivalurile camp de vanatoarea pentru premii in banii si cam atat, muzica e pe planul doi " sa incercam macar sa cantam live intr-un festival ca Mamaia, chiar daca evoluam in recital.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu